Organisatie Succeskompas begeleiding
De elementen van het Succeskompas zijn een bindende factor in je bedrijf en geven richting aan al je keuzes. Echt doordringen tot de essentie en afstand nemen van de dagelijkse gang van zaken is niet eenvoudig. Het kan dan waardevol zijn je naar die essentie te laten begeleiden. Het is mijn tweede natuur om altijd naar de essentie te zoeken en mijn talent om mensen daarin te begeleiden. Jarenlange ervaring in leidinggevende en directiefuncties zijn daarnaast een garantie voor praktische resultaten.
Het Succeskompas vaststellen kan bij een klein bedrijf door de directeur/eigenaar, maar zal bij een groter bedrijf door een groep managers en medewerkers plaatsvinden. In beide gevallen vergroot een goede begeleiding de kwaliteit en bruikbaarheid van het eindresultaat. Het resultaat is een missie die werkelijk  verbindend (voor de medewerkers), richtinggevend (voor alle activiteiten en acties) en onderscheidend (ten opzichte van de concurrentie) is? Deze wordt vastgelegd op een Organisatie Succeskompas Certificaat. Het laat zich vertalen naar onder andere strategie en operationele doelen, de externe- en interne communicatie en de operationele bedrijfsvoering.
Na het vaststellen van het Succeskompas kan dit dan ook worden gevolgd door advies, coaching, training of interim-management om dit ook te implementeren in de dagelijkse bedrijfsvoering.

Reacties op Succeskompas begeleiding: 'zeer professioneel, waardevol, richtinggevend, verhelderend, levert een goede basis die keuzes maken vereenvoudigt'  Meer reacties...

Succeskompas matching
Bij matching van mensen en functies in organisaties wordt traditioneel met name gekeken naar competenties. Kennis, ervaring, vaardigheden en gedrag worden in beeld gebracht en getoetst aan het functieprofiel. Deze traditionele manier van matching wordt voorbijgegaan aan de vraag of medewerker en organisatie in essentie wel bij elkaar passen. Het Succeskompas geeft dit inzicht. Als het Succeskompas van organisatie en medewerker bij elkaar passen kunnen beiden zich duurzaam verbinden en duurzaam succesvol zijn.
Voor matching van mensen en organisaties, waarbij hier rekening mee wordt gehouden, is een samenwerking gesloten met de Duurzame Vacaturebank.


Duurzame vacaturebank
Registreer je hier, dan krijg je gratis de Handleiding voor het opstellen van je Succeskompas: REGISTREREN

Deze tijd wordt gekenmerkt door snelle veranderingen en meer zelfbewustzijn en onafhankelijker gedrag van medewerkers. Hoe maak ik mijn organisatie in zo'n situatie duurzaam succesvol? Hoe kan ik mensen duurzaam succesvol aan mij binden? Hoe leg ik de basis voor duurzaam succesvolle samenwerking? Hoe geef ik leiding aan de nieuwe generatie professionals?
Het antwoord op die vragen begint met duidelijkheid wie u als organisatie werkelijk bent Het Succeskompas biedt de basis voor het antwoord op deze vragen. Het werkt verbindend (voor de medewerkers), richtinggevend (voor alle keuzes voor activiteiten en acties) en onderscheidend (ten opzichte van de concurrentie).

Echt doordringen tot de essentie en afstand nemen van de dagelijkse gang van zaken is niet altijd en voor iedereen even eenvoudig. Het kan dan waardevol zijn je naar die essentie te laten begeleiden. Het is mijn tweede natuur om altijd naar de essentie te zoeken en mijn talent om mensen daarin te begeleiden. Jarenlange ervaring in leidinggevende en directiefuncties zijn daarnaast een garantie voor praktische resultaten.
Het Succeskompas vaststellen kan bij een klein bedrijf door de directeur/eigenaar en zal bij een groter bedrijf door een groep managers en medewerkers plaatsvinden. In beide gevallen vergroot een goede begeleiding de kwaliteit en bruikbaarheid van het eindresultaat.

Het resultaat is een Organisatie Succeskompas met een missie die werkelijk
- verbindend (voor de medewerkers),
- richtinggevend (voor alle activiteiten en acties) en
- onderscheidend (ten opzichte van de concurrentie) is

Deze wordt vastgelegd op een Organisatie Succeskompas Certificaat. Het laat zich vertalen naar onder andere strategie en operationele doelen, de externe- en interne communicatie en de operationele bedrijfsvoering. Na het vaststellen van het Succeskompas kan dit dan ook worden gevolgd door advies, coaching, training of interim-management om dit ook te implementeren in de dagelijkse bedrijfsvoering.

Reacties op Succeskompas begeleiding:
'zeer professioneel, waardevol, richtinggevend, verhelderend, levert een goede basis die keuzes maken vereenvoudigt'
Meer reacties.

Een startende ondernemer staat voor een groot aantal keuzes. Behalve goed inspelen op de behoeften van je klanten is het essentieel om jezelf en je organisatie goed te kennen. Dat begint met het vaststellen van jouw Succeskompas en die van je onderneming. Echt doordringen tot de essentie en afstand nemen van de dagelijkse gang van zaken is niet echter eenvoudig. Met een uitgebreide en intensieve sessie dringen we samen door tot de essentie van jouw onderneming. Het resultaat wordt vastgelegd in een Ondernemers Succeskompas Certificaat. Het laat zich vertalen naar onder andere strategie en operationele doelen, de externe- en interne communicatie en de operationele bedrijfsvoering en vormt de basis voor al je zakelijke keuzes.

Ondanks een enthousiaste start leveren veel samenwerkingen niet het gewenste resultaat op. Succesvolle samenwerkingen kenmerken zich doordat er een duidelijk gezamenlijk doel is dat bijdraagt aan de individuele doelen van de partners, dat de samenwerkingsprtners complementaire kwaliteiten (talenten) hebben en dezelfde waarden delen. Juist deze elementen vormen het Succeskompas.

Een goed begin is het halve werk.Door niet alleen de Succeskompassen van de samenwerkingspartners, maar ook van de samenwerking zelf expliciet te maken wordt een solide basis gelegd voor zakelijk succes.
Ik begeleid mensen en organisaties hierbij, waarbij niet alleen mijn tweede natuur om overal naar de essentie te zoeken, maar ook mijn inhoudelijke kennis van zaken en ervaring met samenwerkingsverbanden toepassing vindt. Het resultaat wordt vastgelegd op een Samenwerking Succeskompas Certificaat.

Als nieuwe professional sta je onafhankelijk in je werk en kies je die omgeving die past bij wie je echt bent, waarin je je talenten optimaal kunt inzetten en waarin recht wordt gedaan aan de waarden die voor jou belangrijk zijn. Je neemt hiervoor ook de verantwoordelijkheid.
Persoonlijke ontwikkeling heb je hoog in het vaandel.

Je bewust zijn van jouw Succeskompas helpt je hierbij. Je Succeskompas geeft aan wie je echt bent en helpt je van hieruit richting te geven aan een succesvolle koers in je leven en werk.

Zie verder persoonlijke succeskompas coaching

Pagina 1 van 2

Mijn boeken

Succeskompas, richting geven aan je leven en werkSucceskompas
richting geven aan je leven en werk

"De essentie van 'persoonlijk leiderschap' in werk en leven."
"Indrukwekkend, praktisch, helder" "Een boek dat veel andere boeken overbodig maakt"
"Lees dit boek en je weet alles."
Michaelsysteem, de essentie van je persoonlijkheidMichaelsysteem,
de essentie van je persoonlijkheid

"authentiek, overzichtelijk, helder en enorm inspirerend."
"Groot respect voor jullie werk!"


Ga naar boven