Michaelsysteem, de essentie van je persoonlijkheidSamen met Christy van den Putten en Philip van der Most schreef ik het boek Het Michaelsysteem, de essentie van je persoonlijkheid

Het Michaelsysteem geeft je inzicht in jezelf op het niveau van je Zijn, vanuit de kern van wie jij bent. Het beschrijft de essentie van je persoonlijkheid en hoe dit samen met andere levensomstandigheden ervaringen oplevert die passen in het grote plaatje van je huidige leven. Dit boek bevat veel informatie en toepassingen over je ontwikkelingsmogelijkheden, waardoor je het kunt gebruiken als een persoonlijk ontwikkelboek.

Het maakt heel concreet dat je kunt kiezen tussen handelen vanuit positieve of negatieve delen van je persoonlijkheid. Het geeft je een beter inzicht in jezelf en de betekenis van het leven, welke uitdagingen en afspraken je in dit leven te vervullen hebt. Deze informatie levert daarmee een wezenlijke bijdrage aan de huidige periode van transitie, die de overgang van het vissentijdperk naar het aquariustijdperk markeert. Niet voor niets verschijnt dit boek in 2012.

Het Michaelsysteem is speciaal toepasbaar voor mensen die zichzelf en anderen willen begrijpen. Daardoor kunnen ze waardevoller samenleven, samenwerken en anderen coachen, begeleiden of leidinggeven.

 

Het Michaelsysteem beschrijft de ontwikkeling van onze essentie en de elementaire kenmerken waaruit onze persoonlijkheid is opgebouwd. Dit gaat verder dan persoonlijkheidsmodellen als MBTI, Belbin of Enneagram, omdat het gedetailleerd de essentiële bouwstenen van de persoonlijkheid beschrijft. Een veelgehoorde reactie van mensen op hun persoonlijkheidsprofiel volgens het Michaelsysteem is dan ook: ‘Dit is wie ik echt ben.’

Elke persoonlijkheid kent verschillende aspecten. Je rol bepaalt je dominante manier van zijn. Naast je rol onderscheidt het Michaelsysteem de aspecten doel, modus, attitude, valkuil en centrum. Elk van deze aspect heeft een unieke betekenis en kent zeven mogelijke kenmerken. Jouw persoonlijkheid wordt gevormd door je rol en bij elk ander aspect, het kenmerk dat bij jou dominant aanwezig is. Deze zijn bepalend voor jouw ervaringen.
Samen vormen ze de essentiële bouwstenen waaruit je persoonlijkheid is opgebouwd. Die essentiële bouwstenen zijn de kern van jouw wezen. Alle bouwstenen kunnen overzichtelijk worden weergegeven in een matrix:

overzicht persoonlijkheidsprofiel michaelsysteem595x361

 

Wil je weten wie jij bent en wat je in jouw leven te doen hebt, kijk dan verder op  www.Michaelinzicht.nl

Mijn boeken

Succeskompas, richting geven aan je leven en werkSucceskompas
richting geven aan je leven en werk

"De essentie van 'persoonlijk leiderschap' in werk en leven."
"Indrukwekkend, praktisch, helder" "Een boek dat veel andere boeken overbodig maakt"
"Lees dit boek en je weet alles."
Michaelsysteem, de essentie van je persoonlijkheidMichaelsysteem,
de essentie van je persoonlijkheid

"authentiek, overzichtelijk, helder en enorm inspirerend."
"Groot respect voor jullie werk!"
Ga naar boven