Krachtplek

Krachtplaatsen zijn plekken op aarde met een krachtige energie. Deze energie werd door onze verre voorouders gevoeld en zij verzamelden zich vaak op deze plekken. Later bouwden zij hier lun heiligdommen en weer later, op de fundamenten hiervan, bouwde men de nu nog bestaande kerken en tempels.
Vaak bevinding deze krachtplekken zich op een energielijn. Dit zijn banen van energie die door het landschap lopen. Er zijn verschillende soorten energielijnen. Krachtplekken vind men vooral op leylijnen.

De energie op deze plekken is voelbaar en helpt je antwoorden te krijgen op levensvragen. Of zoals spirituele gids Michael zegtDit soort plekken kan men leylijnen of vortexes van energie noemen en zijn locaties waar mensen zich veiliger voelen. Mensen die zich daardoor gezien en/of erkent voelen zijn daardoor niet meer afhankelijk van anderen die regelmatig met een heel eigen uitgesproken antwoord komen. Wat deze plekken doen is eigenlijk een verbinding makkelijker maken met het universeel weten. Zoals ieder weet heeft de aarde een hele grote mate van kennis in zich opgeslagen. Deze kennis ondersteunt het verlangen van mensen om aan zichzelf vragen te stellen die, zoals u het noemt, levensvragen zijn. Door op deze krachtplekken vanuit vertrouwen de vraag in zichzelf of hardop uit te spreken kan men meer en makkelijker ontvangen. Deze plekken geven ook veel steun of bekrachtiging, of in gevallen waar moed nodig is, om los te laten om een volgende fase van het eigen leven in te gaan. Door die kracht / moed daarin te voelen kan er een krachtig zelfvertrouwen ontstaan en waardoor de keuze helderder is. Hierdoor verdwijnt twijfel zodat het ook echt gezien kan worden voor het innerlijk weten of het grotere bewustzijn. Daardoor verandert de afhankelijkheid van het zoeken naar een coach of naar begeleiders in dit proces, want het innerlijk weten kent geen twijfel.

Ik inventariseerde verschillende bronnen en ga vooral zelf veel op pad naar deze krachtplekken om ze zelf te ervaren.
De inzichten die ik daarbij opdeed vind je hier:

De krachtplekken verzamel ik op een Google-map. Deze vind je hier:

Krachtplekken

Er valt nog veel te onderzoeken. Dit is mijn kaart met te onderzoeken krachtplekken:

Krachtplekken onderzoek

Klik op de kaarten om ze interactief te bekijken.

Één van de krachtigste energielijnen is de zogenaamde Michael-Apollo-lijn. Ik heb vele krachtplekken op deze lijn bezocht en ben de hele lijn gedetailleerd in kaart aan het brengen. Kijk voor een voorlopig resultaat eens hier (of kilk op onderstaande kaart: Michael-Apollo-lijn

Michael Apollo Axis

Ik wens je veel plezier en fijne ervaringen,
Theo Buijsrogge

Mijn boeken

Succeskompas, richting geven aan je leven en werkSucceskompas
richting geven aan je leven en werk

"De essentie van 'persoonlijk leiderschap' in werk en leven."
"Indrukwekkend, praktisch, helder" "Een boek dat veel andere boeken overbodig maakt"
"Lees dit boek en je weet alles."
Michaelsysteem, de essentie van je persoonlijkheidMichaelsysteem,
de essentie van je persoonlijkheid

"authentiek, overzichtelijk, helder en enorm inspirerend."
"Groot respect voor jullie werk!"

Translate this page in your language:

Ga naar boven